Financieel Hypotheken

Eerste woning kopen

Foto7

Schakelt u een aankoopmakelaar in?

Wat is wijsheid? Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Als je hulp nodig hebt bij slechts één van de stappen uit dat proces (bijvoorbeeld 2 e bezichtiging (4 ogen principe) en/of alleen bij het onderhandelen en/of alleen koopovereenkomst nakijken) kan Monique Hollander je hier bijstaan.

Zelf doen
Het is natuurlijk mogelijk om een huis te kopen zonder hulp van een aankopend makelaar. Maar kun jij dat ook? Denk maar eens na over wat je allemaal zelf moet doen.

Kun je bijvoorbeeld zelf een huis zoeken?
Dat hoeft niet moeilijk te zijn (kijk op internet en er zijn veel huizen te vinden), het kost alleen wat tijd. Weet jij al waar jouw nieuwe huis moet staan? En hoeveel tijd heb je om alle nieuw te koop komende huizen te bekijken? En weet je dan ook meteen of het iets voor je zou kunnen zijn? Wanneer je hier niet veel tijd voor hebt, kun je misschien beter de hulp van een makelaar inroepen.

Vind je het leuk om zonder eigen makelaar te bezichtigen?
Kun je door de mooie praatjes van de verkoper en zijn makelaar heen prikken? En weet je waar je op moet letten bij een bezichtiging? Waar je naar moet vragen? Neem in ieder geval iemand mee wanneer je een huis gaat bekijken. Twee zien meer dan één.

Hou je van onderhandelen?
Heb je al vaker over grote bedragen en belangrijke beslissingen onderhandeld? Is het voor jou geen probleem om de verkoper (of zijn makelaar) een voorstel te doen? Zelfs niet als je denkt dat je er geen enkele kans mee maakt? En voel jij je niet gehaast, ondanks dat de verkoper zegt dat je vandaag nog moet beslissen? Makelaars zijn handige onderhandelaars en staan meestal sterker tegenover elkaar dan als je zonder een makelaar gaat kopen. Een aankoopmakelaar houdt je met beide benen op de grond. Je laat je niet verleiden door verkooptrucs van de verkopend makelaar.

Papierwerk in orde maken
Wanneer de koop gesloten is, weet je dan hoe je het papierwerk in orde moet maken? Welke voorwaarden je allemaal op kunt (moet) nemen in de koopovereenkomst en hoe je de afhandeling met de notaris moet regelen?

Wel zelfkennis?
Als je wel op de hoogte bent van allerlei ontbindende voorwaarden, de verschillende koopovereenkomsten en akten en de afhandeling van alles wat erbij komt kijken (bouwkundige keuring), en je kent de onderhandelingsmethodieken dan heb je niet perse een eigen makelaar nodig.

Uitbesteden!
Het is voor de meeste mensen nogal lastig om zelf een huis te kopen. Een makelaar ziet vaak meer dan jij als het gaat om mankementen of heeft al kennis van het bestemmingsplan van de omgeving.

Starterspecialist & subsidies

Als je als starter op de woningmarkt een huis wilt kopen, dan beschik je vaak niet over voldoende middelen om al je wensen in vervulling te laten gaan. Gelukkig zijn er een aantal subsidiemogelijkheden die erg gunstig voor je kunnen zijn en waarmee jij je voordeel kunt doen.

  1. Starterslening
  2. Koopgarantregeling
  3. Kopen met korting
  4. Cooperatie Starterslening
  5. Duurzaamheidslening
  6. Maatwerklening
  7. Stimuleringslening

Wat deze regelingen exact inhouden, welke regeling voor jou en in jouw gewenste woongebied geldt? Vraag ons via het aanvraagformulier of mail ons. Er is soms meer mogelijk dan je denkt en MOFIN zoekt het uit voor jou. Daarnaast bieden wij jou een gratis aankoopservicebegeleiding samen met jouw startershypotheek zodat er geen onzekerheid bestaat of je de woning wel kan kopen, of het ook te financieren is en natuurlijk zo scherp mogelijk een geschikte woning te kopen.

Wat doet de aankoopmakelaar allemaal voor je?

Een aankoopmakelaar kan bij alle delen van het aankooptraject helpen maar ook een deel van de aankoop begeleiden. Klik hier om te lezen wat een aankoopmakelaar meer voor je kan doen.