Financieel Hypotheken

Execution Only

Foto7

Foto8

Execution Only

De wet kent de term ‘execution only’. U weet dan welke hypotheek u wilt afsluiten, u hoeft geen advies meer. U vraagt alleen uw hypotheekofferte o.b.v. execution only aan met de laagste afsluitkosten en neemt zelf alle risico’s en verantwoording.

U weet wat u wilt, u wilt zelf beslissen. Via de dienstverlening ‘execution only’ bij het afsluiten van een hypotheek, komen wij (ervaren) consumenten tegen die geen behoefte meer aan hypotheekadvies of inhoudelijke bemoeienis van een hypotheekadviseur wensen. Execution only is bedoeld voor mensen die volledig op de hoogte zijn m.b.t. hypotheken en die besloten hebben welke hypotheekvorm, rente vaste periode en geldverstrekker het beste bij hen past. U bent, nadat de keuze voor het afsluiten of oversluiten van de hypotheek door uzelf weloverwogen gemaakt is, zelf verantwoordelijk. Er is dan sprake van execution only (zonder voorafgaand advies). Daar wij vinden dat er altijd wel iets aan advies nodig is of gevraagd wordt ook door deze ervaren klanten doet MOFIN geen execution only meer maar kan wel een verkort advies geven en bemiddelen. Daarvoor betaalt u maar 1.295,- Euro all in. Voor het verkorte advies zijn wij wel verantwoordelijk op basis van uw gegevens en of aannames en u heeft een financieel overzicht waarin alleen pensioen, arbeidsongeschiktheid en werkloosheidsadvies is weggelaten. Hiervoor ontvangen wij alleen digitaal alle documenten die nodig zijn en opgevraagd worden.

Is Execution Only iets voor u?

Bij het afsluiten van uw hypotheek of verzekering o.b.v. execution only, wordt er alleen het product van uw keuze aangeboden. Er wordt niet gekeken naar betere alternatieven, informeren u niet over de voor- en nadelen of over de fiscale gevolgen en voorwaarden. Er is alleen een bemiddeling tot stand gekomen d.m.v. een overeenkomst tussen u en de bank, verzekeraar, beleggingsinstelling of enige andere aanbieder van financiële producten. U krijgt dan wel alle productinformatie die door de betreffende financiële dienstverlener wordt verstrekt en kunnen uw inhoudelijke vragen rechtstreeks beantwoorden.

Wat kan MOFIN voor jou betekenen?

Als u onderstaande vragen allemaal met een ‘JA’ kunt beantwoorden, dan is het afsluiten van uw hypotheek o.b.v. execution only wellicht de juiste manier voor u. Mocht dit niet het geval zijn, dan adviseren wij u uitdrukkelijk te kiezen voor een verkort of integraal hypotheekadvies. U moet dit zelf echter expliciet aangeven. De kosten voor hypotheekadvies liggen hoger dan hypotheekbemiddeling zonder advies. Ook alleen advies is mogelijk.

(1) ik ben volledig op de hoogte van de diverse hypotheekvormen en hypotheekmogelijkheden
(2) ik ben volledig op de hoogte van de diverse hypotheekrentes en rentevormen
(3) ik ben volledig op de hoogte van de fiscale wetgeving en regels omtrent hypotheken die van toepassing zijn
(4) ik ben volledig op de hoogte van de risico’s verbonden aan hypotheken en verzekeringen
(5) ik ben er van overtuigd dat mijn hypotheeklast past binnen mijn budget
(6) ik loop geen onverantwoord risico als gevolg van de door mij gemaakte of te maken keuze(s)

Wij begeleiden uw dossier alleen met het traject vanaf offerte uitbrengen tot de notaris. Wij geven u geen advies in keuze hypotheekproduct en aanverwante verzekeringen. U bent zelf verantwoordelijk voor uw keuze en acceptatie hypotheek bij onze geldverstrekkers.